IMG_1657-1

Tøff, tøff… HOMO-tog!

Er det virkelig nødvendig at homofile og lesbiske har egne parader, hvor de utagerer, kler seg i lakk og lær, ballerinaskjørt og bar overkropp?

 

Kleint og «too much»

Jeg har så lenge jeg kan huske synes at homoparade har vært kleint. «Too much», og sånn at jeg verken har hatt lyst, eller behov for å assosieres med den stereotype fremstillingen av homofile og lesbiske.

 

For meg er det ingen big deal å være homo, og de som har et problem med legningen min, ja det får være deres problem. For jeg tror ikke det er et valg, jeg tror ikke det er en fase, og jeg tror ikke en håndspåleggelse kan «fikse opp» i det.

 

Nysgjerrig

Forrige helg var det «Skeive sørlandsdager» i Kristiansand. Siden jeg har flyttet ned til Sørlandet igjen, tok jeg turen for nysgjerrighetens skyld. Men jeg skulle i hvert fall ikke gå i noen parade. Det fikk de andre ta seg av. Jeg har det jo greit, og trenger ikke gå i en parade kun for å bekrefte enhvers mistanke om at jeg er homo.

Før paraden i Kristiansand, holdt en dame fra Amensty International en appell hvor hun fortalte om homofiles omstendigheter rundt om i verden, og der og da ombestemte jeg meg umiddelbart. Det ble nå min plikt å gå i denne paraden, som jeg tidligere har mer mislikt enn likt, på grunn av fremtoningen.

 

For visste du at homofili fremdeles er kriminalisert i 79 land? Eller at russiske medier ikke kan skrive om homofile, eller at russere ikke kan uttrykke sin seksuelle legning? Hva med at at Ugandas største avis i 2010, publiserte en artikkel med bilde, navn og adresse til 100 homofile mennesker, og at en kvinne som ble nevnt i denne artikkelen ble nesten steinet i hjel av naboene sine?

 

Som om ikke det var nok, viser forskning fra California at homofile og bifile menn har tre ganger høyere risiko for å begå selvmord, og ekteskap mellom personer av samme kjønn er fortsatt ulovlig i majoriteten av verdens land.

 

Ergo, det er ekstremt mange homofile og lesbiske i denne verden som ikke har det greit, og sikkert kunne tenkt seg å gå i en parade på Sørlandet! Og akkurat det tenker jeg at er viktigst å få frem.

 

 

Stopp homofile!

Men vi behøver ikke å gå over bekken for å finne vann;

 

«Hadde de holdt seg inne på sine egne soverom kunne jeg til nød ha gått med på det, men det er blitt så vanlig og så offentlig at det sender feil signaler ut til ungdommen. Det er ikke sånn det skal være, og jeg synes synd i de homofile. Jeg hadde helst sett at det ble forbudt.»

 

Sitatet ovenfor er ikke eldre enn 2006, og stammer fra Formann Rune Johannessen, dengang (24), i Lenvik FpU, som ønsker å forby homofili.

 

I forbindelse med homoparaden i Oslo i juni i år, mobiliserte også den ytterliggående islamistiske gruppen Profetens Ummah rundt 300 personer i Facebook-gruppen «Stopp homofile i Oslos gater!».

I gruppens beskrivelse står det:

 

«Homofili, som er en ekkel og grusom sykdom, må bekjempes og stoppes. Denne sykdommen er i dag spredt omtrent i alle verdens kanter, og disse skammelige menneskene har i senere tid også begynt å vise dette offentlig.»

 

Gruppen er illustrert med bilde av et brennende homoflagg, og hadde som formål å vise motstand mot årets Gaypride-parade i Oslo.

 

Dette er ikke ok!

 

Homoparaden er derfor ikke bare tull og tøys, ballerinaskjørt og utagering, som det fort kan se ut som. Homoparaden er også en anledning til å stå opp for mine brødre og søstre, både her til lands, og i utlandet. Jeg har bare ikke sett på det sånn det tidligere.

 

Men, hadde det ikke vært for tull og tøys, ballerinaskjørt og utagering, ville det mest sannsynlig ikke vært en parade å gå i.

 

Matros Kai Jacobsen

FØLG BLOGGEN PÅ FACEBOOK!

(Om du ikke synes jeg bør bekjempes og stoppes i stedet da…)

.

Synes du dette var interessant? Del gjerne dine kommentarer!