photo-34

Hvil i fred, Matros Kai Jacobsen

«Du etterlater en hel nasjon i sorg når du nå har logget av en gang for alle», sier en tåresprengt Mette-Marit mens jeg fortsatt svever på vei til de evige jaktmarker.

 

Far vel

Det er i utgangspunktet en morbid tanke å skrive sin egen nekrolog. Samtidig gir det et interessant perspektiv på livet. For vi setter alle spor, og betyr mye for de menneskene vi omgir oss med. Det er bare så å lett å glemme akkurat det.

I min begravelse vil jeg veldig gjerne at Mette-Marit holder en av mange taler. På direktesendt tv, selvfølgelig. Er fortsatt litt usikker på om hun taler før eller etter U2 har sunget «Where the streets have no name», men det finner de ut av. Elegant i svart, gjerne med litt stilren hodepryd med slør, kommer hun seg så vidt gjennom tunge dører av hulk og sorg.

 

«Du var et enestående medmenneske, coach og blogger, Matros Kai. Ved å være ærlig og ved å by på deg selv, fikk du andre til å være ærlige og by på seg selv. Du tok for deg av alt det gode livet har å by på, og det fortjente du. Din personlighet og kløkt skapte en blogg hele Norge elsker, og du satte spor hos samtlige du møtte på din vei. Du etterlater en hel nasjon i sorg når du nå har logget av en gang for alle”, sier Konprinsessen før hun brister ut i ukontrollert gråt.

 

Jeg tenker det er naturlig at Kong Harald sier noen ord etter at Mette-Marit, støttende av to livvakter, har forlatt podiet. I hans tale fokuserer han på hvor viktig det er å lære av sine feil, at vi mennesker er mer like enn ulike og at norgesmeslesteblogg.no er det første nettstedet han og Sonja sjekker, hver eneste torsdag morgen mens de sipper forsiktig på hver sin kopp med Earl Grey.

 

Nyttig perspektiv

Det eneste som er sikkert er at vi lever her og nå, og at vi skal dø. Sistnevnte er gjerne noe ikke vi snakker så mye om. Samtidig mener jeg at det er viktig å ha et reflektert forhold til vår tilmålte tid her på jorden. Hva, og ikke minst hvem, er det som er viktig for deg? Hvordan ser livet ditt ut i retroperspektiv, og hva etterlater du deg etter at du har trukket dine siste åndedrag? Da kan det være nyttig å skrive en liten nekrolog for å få litt perspektiv på saker og ting.

 

Hva sies i din nekrolog, og hvem leser den opp? Hva er det som er spesielt med deg, og hva etterlater du deg?

 

Selv tar jeg meg en velfortjent sommerferie fra og med i dag. Det er minst like viktig å ta et steg tilbake, og bruke ekstra mye tid på de som betyr mest, som det er å bestige fjell, nå mål og kjøre på. Men, i likhet med en viss annen, kommer jeg også til å oppstå fra de døde, og det skjer torsdag 7. August! I mellomtiden ønsker jeg deg en fantastisk sommer. Det har du fortjent!

 

Matros Kai Jacobsen

FØLG BLOGGEN PÅ FACEBOOK

(Følger du ikke bloggen ennå? Trykk på linken over, og følg meg! Så oppdaterer jeg deg når jeg er i gang igjen! :))

Synes du dette var interessant? Del gjerne dine kommentarer!