plantasjen

Terapi på Plantasjen

Hagesentre er undervurderte. Selv har jeg startet et fast ritual, hvor jeg en gang i uka kjører innom Plantasjen på vei hjem fra jobb. Kun for å lukte på blomstene.

 

Ultimat lykke

For et par uker siden skrev jeg om oppskriften på ultimat lykke. Her var et av underpunktene å lukte på blomstene. Lukten av blomster er visstnok en emosjonell manipulator som hever humøret.

I og med at vi bor øverst på den nordlige halvkule, og det er vinter, er det vanskelig å få til dette på naturlig vis.

Men hva vi skal vi med naturen når vi har Plantasjen?

 

Tropisk jungel

Første gang jeg stakk innom Plantasjen i Sørlandsparken for å øke lykkefølelsen, var jeg i tvil om hva jeg kunne forvente da jeg parkerte bilen. Jeg har jo vært på Plantasjen tidligere, men ikke tenkt så mye på lykkeeffekten av å være der.

Det første som slo meg da jeg entret bygget er hvor varmt og godt det er inne på Plantasjen. Og la jeg godviljen til, og myste med øynene, ble det nesten som å gå inn en tropisk jungel.

Mens jeg går mellom rader av orkideer i alle farger, slår det meg hvor langsomt tempo det er på folk her. Det er nesten som tiden står stille på Plantasjen, og de ansatte beveger seg som om de går på imaginære skyer.

På Plantasjen har folk god tid, noterer jeg meg bak øret.

 

Mitt nye fristed

Jeg tilbringer rundt en halvtime på Plantasjen i uken. Og jeg er ikke i tvil om at det gjør meg lykkeligere.

Plantasjen har blitt mitt fristed i en ellers grå og trist februar.

Plantasjen har lært meg at det er viktig å roe ned, og lukte på blomstene. Og ikke minst å lytte til fuglekvitteret fra småfuglene, som har sneket seg inn og er sugne på meisebollene som er pakket inn i plast.

Om ikke lenge regner jeg med at betjeningen slutter å spørre meg om hjelp.

 

 

Matros Kai Jacobsen

 

 

Synes du dette var interessant? Del gjerne dine kommentarer!